Themadagen

Bij een themadag worden rondom een bepaald thema allerlei activiteiten georganiseerd, waarbij educatieve en ontspannende elementen elkaar afwisselen. Alle leerlingen worden geacht aan deze activiteiten deel te nemen, omdat deze een integraal onderdeel vormen van het lesprogramma. De themadagen hebben als doel:

  • Kennisnemen van de Nederlandse en Vlaamse cultuur.
  • Vergroten van de woordenschat rondom een bepaald thema.
  • Alle Nederlandstalige kinderen en ouders samen laten komen. 

We organiseren Koningsdag, het Sinterklaasfeest, de Openingsmarkt, een themadag rondom de Kinderboekenweek en een Eindfeest. Daarnaast organiseren we jaarlijks een kamp voor groep 5 t/m het voortgezet onderwijs, waarbij we één nacht op een externe locatie overnachten.

Community

De school vormt een bindend element voor de Nederlandssprekende gemeenschap in Kampala. Het brengt kinderen bij elkaar om samen de Nederlandse taal te leren.Het wekelijkse contact met leerkrachten en klasgenoten bevordert de natuurlijke taalontwikkeling buiten het gezin. Naast het lesprogramma zijn er sociale en culturele activiteiten die zorgen voor een prettige sfeer waarin kinderen zich veilig voelen. Deze activiteiten bevorderen tevens de kennis en waardering voor de Belgische en Nederlandse cultuur.

Cultuur

Binnen de lessen besteden we regelmatig aandacht aan de Vlaamse- en Nederlandse cultuur. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Nieuwsbegrip en Grey of the Day waarbij actuele onderwerpen worden behandeld, de geschiedenis en gewoontes. Ook wordt er aandacht besteed aan verschillende Nederlandse en Vlaamse feestdagen. Van de 125 lesuren worden er minimaal 20 uren per schooljaar besteed aan cultuur.