Nieuwe ouders

Welkom!

Wat leuk dat jullie interesse hebben in de Nederlandse/Vlaamse school in Kampala! De Kraanvogel is een buitenschoolse school voor Nederlandstalige kinderen. We bieden kwalitatief hoogwaardig Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs (NTC) aan voor kinderen vanaf 2,5 tot 16 jaar. De leerkrachten zijn enthousiast, ervaren en betrokken. Ze geven les aan zo’n 40-60 kinderen.

 

Visie

Wij willen kwalitatief goed taal- en cultuuronderwijs aanbieden door te werken aan continue verbeteringen op didactisch, organisatorisch en pedagogisch gebied, die recht doen aan de diversiteit van onze leerlingen.

Klik op de flyer

Lestijden en locaties
Na schooltijd geven we elke klas één keer per week twee of drie uur les. Dit doen we op verschillende internationale scholen in Kampala. In het schooljaar 2024-2025 geven we les op Ambrosoli (Bugolobi), Rainbow (Kansanga), ISU (Lubowa) en KCIP ( Naguru). In overleg met de directeur zal besloten worden welke locatie geschikt is voor uw kind.

Voordelen van de Kraanvogel

  • De kinderen blijven vertrouwd met de taal en de Nederlandse/Vlaamse cultuur.
  • Elk kind krijgt les en wordt adaptief getoetst op zijn/haar niveau. De toetsen zijn erkend in Nederland en België.
  • Nederlands leren is leuk door de interactieve lessen.
  • De klassen zijn klein: 5-10 kinderen.
  • Het is een mooie aanvulling op het onderwijs van de internationale scholen.
  • 5x per jaar wordt er een leuke themadag georganiseerd voor alle kinderen (en ouders), hierdoor bouwen we samen aan een hechte gemeenschap.
Click here to get the document

Ouderbijdrage

Ouders wiens werkgever 50% of meer bijdraagt aan de schoolkosten betalen het volledige bedrag. Voor ouders die minder dan 50% bijdrage ontvangen van de werkgever is er een kortingsregeling. Een verklaring van de werkgever moet worden voorgelegd aan de penningmeester. Voor kinderen die later in het schooljaar starten, wordt de betaling aangepast en wordt het volgende berekend per trimester: 40% van de totale prijs (september t/m december), 30% van januari t/m maart en 30% van april tot en met juni.

 

Peuters/Kleuters: €1100 (met korting €625)
Groep 3 t/m VO: €1500 (met korting €850)

Themadagen
Vijf keer per jaar wordt er op zaterdag een themadag georganiseerd. We starten het jaar met een openingsfeest en sluiten het af met een slotfeest. In oktober staat er een themadag in het teken van de Kinderboekenweek op de planning. Daarnaast organiseren we een Sinterklaasfeest en de Koningsspelen. Ook gaan de kinderen van groep 5 t/m VO samen elk jaar op kamp.

Meer informatie?
Wil je nog meer informatie over de school? Klik op deze link voor de schoolgids: https://dekraanvogelkampala.org/schoolgids-en-lesrooster/. De schoolgids staat boordevol informatie over de school en de lessen. Voor overige vragen kun je altijd bij de directeur terecht.

Aanmelden?
Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wil je je kind/kinderen aanmelden? Stuur dan een e-mail naar: info@dekraanvogelkampala.org. In overleg met de directeur zal er dan gekeken worden of er plek is voor het kind/de kinderen. We plannen snel een intakegesprek met jou en je ontvangt de aanmeldingsformulieren.