Ouderbetrokkenheid is essentieel voor de Nederlandse school. Ouders moeten hun kind ondersteunen bij huiswerk en aanmoedigen om aanwezig te zijn bij lessen en themadagen. Ook hun aanwezigheid bij voortgangsgesprekken en andere activiteiten is belangrijk.

 

Vrijwillige inzet

Ouders worden verwacht om minstens één keer per jaar vrijwillig bij te dragen aan de school, bijvoorbeeld tijdens themadagen, in de klas of in de bibliotheek. Twee ouders worden betrokken bij de kascontrolecommissie.

Communicatie

Communicatie met ouders gebeurt onder andere via de schoolgids, die jaarlijks wordt verstrekt en te downloaden is op de website. Tijdens het schooljaar worden ouders regelmatig geïnformeerd via de mededelingenapp, groepsapp en e-mail. Er is ook een handboek voor nieuwe ouders.

 

Bijeenkomsten

In oktober is er een kijkuur in de klas, zodat u als ouder even een kijkje kan nemen tijdens de les. Ook is er elk jaar een informatiemoment voor de ouders van de leerlingen die de overstap maken van PO naar VO. In september en februari zijn er kind-oudergesprekken gebaseerd op het rapport en de resultaten. De NTC leerlijn wordt gebruikt om doelen op te stellen en te evalueren met het kind en de ouders. Aan het einde van het jaar is er ruimte voor een optioneel oudergesprek. Dit gesprek is alleen op aanvraag van de ouders of de leerkracht. 

Oudervergadering

Jaarlijks is er een ouderbijeenkomst waar het bestuur en onderwijsteam verantwoording afleggen over het beleid en de resultaten. Hier kunnen ouders hun mening geven over het beleid en de onderwijskwaliteit. Daarnaast is er jaarlijks een ouderenquête om uw mening te delen. U kunt ons altijd persoonlijk benaderen als u vragen heeft of uw mening wilt delen.

Click here to get the document